2016-02-10

Februari 2016 - Sublime Text - Editor för alla behov

Som utvecklare är jag beroende av en bra editor som kan hjälpa mig att skriva kod. En editor som färgmarkerar kod, markup (html, xml m.fl.), som manipulerar text på olika sätt och mycket mer.
Den editor jag är allra mest nöjd med är Sublime Text.
Många nya programmerare tror att man kodar allt i någon tjusig IDE (Integrated Development Environment), men det är verkligen långt från verkligheten. Majoriteten av all kod skrivs i en vanlig texteditor. En IDE består faktiskt primärt av en texteditor. Sen har det lagts till delar runt omkring som hjälper till att konstruera användargränssnitt och bygga koden till binärer och mängder med andra funktioner.

Visst går det att använda texteditorn i en IDE till allt, men en IDE är fruktansvärt tung att starta och dra runt. Som utvecklare vill man ha snabba enkla verktyg som gör jobbet bra. Sublime Text är snabb och enkel, men kan bli hur kraftfull som helst.

Jag använde länge Notepad++, men problemet är att den inte fungerar på OS X och Linux. Som utvecklare är det trevligt att ha tillgång till samma verktyg på alla datorer och plattformar.

System och tjänster som uppdaterats sedan förra uppdateringen:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar