2020-08-31

September 2020 - Lösenordshantering

Alla vet att man inte ska använda samma lösenord på flera tjänster och alla vet att man inte ska använda för enkla och korta lösenord, men ändå så gör jättemånga det. Hur ska man komma runt det problemet?

Lösningen är en lösenordshanterare. Med en sån tjänst behöver man bara komma ihåg ett enda lösenord. Det som går lösenordshanteraren.

Det finns en uppsjö med lösenordshanterare. Den jag fastnat för och använder är LastPass. Den gör det den ska och det finns tillägg till webbläsare så att lösenorden fylls i automatiskt och nya lösenord sparas automatiskt. Det finns appar till mobiltelefonen så att man kan ha lösenorden även där. Den är i sitt grundutförande helt gratis och de funktionerna räcker till det som normala användare behöver. I premiumtjänsten får man krypterat utrymme.

Testa gärna några olika lösenordshanterar och se vilken som fungerar för dig och dina behov.
Bra sökord för google: password manager

Då man inte längre behöver komma ihåg några lösenord så är det fritt att skapa hur många och komplexa lösenord som helst. Jag använder aldrig samma lösenord två gånger och om möjligt använder jag alltid minst 20 tecken långa lösenord.


Nyheter för månaden:
  • Senaste uppdateringarna gjorda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar